Jedz smacznie i zdrowo
Z PIWEM

Jeżeli chcesz dorobić

Wejdź tutaj


Jeżeli chcesz założyć swoją stronę

Wejdź tutaj

Nie masz konta załóż, nie zwlekaj!!!



zagłosuj na ta stronę!


Strony z przepisami







Piwo imbirowe

Ilość porcji: 20
Składniki:
1 kg cukru
40 g imbiru - mielonego
5 szt cytryn
10 litrów wody
40 g drożdży
Przygotowanie:
Sok wyciśniety z cytryn dodać do wody wraz z 3 skórkami z cytryny pokrojonej w paseczki. Dodać cukier i imbir. Zagrzać do 22-25 stopni. Dodać rozpuszczone w 1 szklance ciepłej wody drożdże, a następnie zamieszać. Naczynie lekko przyktryc napelniajac je do 3/4 i odstawić w chłodne miejsce. Następnego dnia przecedzić przez płótno, rozlać do czystuch butelek (najlepiej plastikowych), napełniać je do 3/4 pojemności. Zamknac i odstawic w cieple miejsce na 3-4 dni, po czym przenieść do chłodu.Pić po kolejnych 2 dniach w temp. 8-10 stopni C. Podawać schłodzone.

Do góry




Kopiowanie zabronione