Jedz smacznie i zdrowo
WOŁOWINA

Jeżeli chcesz dorobić

Wejdź tutaj


Jeżeli chcesz założyć swoją stronę

Wejdź tutaj

Nie masz konta załóż, nie zwlekaj!!!



zagłosuj na ta stronę!


Strony z przepisami












Wołowina na ostro

Wołowina na ostro

Składniki:
60 deko wołowiny (najlepiej łopatka)
mąka
15 deko cebuli
kilka suszonych grzybów
tłuszcz
musztarda
papryka ostra mielona
czosnek
cukier, sól, pieprz, goździki, ziele angielskie, curry i cherry
Przygotowanie:
Mięso oprawić i pokroić w nie za dużą kostkę, następnie osolić i posypać mąką. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso wraz z pokrojoną cebulą, skropić wodą jeśli będzie się przypalać. Grzyby namoczyć w wodzie i pokroić w paski, wrzucić na patelnię, dusić, aż wołowina nabierze miękkości. Przyprawy (wedle uznania, można coś pominąć) dodać na samym końcu, tuż przed zdjęciem z ognia.

Do góry

Gulasz wołowy z winem

Gulasz wołowy z winem

Składniki:
50 deko wołowiny (bez kości)
15 deko cebuli
łyżka stołowa koncentratu
wino czerwone wytrawne
ząbek czosnku
przyprawa kogutek lub magi do smaku
sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
Umyte mięso pokroić w kosteczkę i doprawić przyprawami oraz maka, z umiarem. Na patelni podsmażyć posiekana cebule, dodać mięso, odrobinę wina i dusić pod przykryciem aż do miękkości. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy, trochę maki i dusić jeszcze przez chwile. Doprawić. Podawać koniecznie z winem, świetnie się komponuje.

Do góry




Kopiowanie zabronione